PanfluitVereniging
Panfluit

Panfluit Solisten Concours 2017

Vanwege het uitblijven van subsidies voor het te houden concours hebben we helaas moeten besluiten het concours in het voorjaar van 2017 niet te kunnen organiseren.

We hopen het Panfluit Solisten Concours te verplaatsen naar het voorjaar van 2018. Houdt de website in de gaten!

.........................................................

Leuk dat jullie interesse hebben in het concours!

Wat is een concours? Vind je jezelf niet goed genoeg? Wil je weten wat je kunt winnen? Die informatie staat allemaal hieronder.

Maar wat is een concours eigenlijk?

Een concours is een muziekwedstrijd.

We delen je in wat betreft leeftijd of speelervaring (voor volwassen deelnemers). Hierdoor is het een eerlijke wedstrijd.

Waarom zou je mee doen?

Stel, je speelt 3 jaar panfluit en je speelt al leuke stukken. Doe je dan mee? Wij als docenten vinden dan dat je makkelijk mee kunt doen!

En waarom?

Allereerst, je wordt er niet slechter van, eerder beter! Je bereidt je stukken natuurlijk erg goed voor, sowieso beter dan voor een les, misschien nog wel beter dan je zou doen voor een optreden! Hier leer je al heel veel van!

Als tweede, je komt een keer verder met je panfluit dan alleen naar je eigen docent. Je speelt voor andere docenten, zij hebben er allemaal voor geleerd om je goed op weg te helpen in het nog beter worden en dat gaan ze ook echt doen!

Als derde, kom je heel veel andere panfluitspelers tegen. En dat is erg leuk! Je kunt lekker luisteren naar anderen die net zo goed voorbereid zijn als jij bent. Daar leer je van, maar het is ook gewoon leuk (en gezellig).

Als laatste, je kunt natuurlijk ook winnen! Want bij een concours horen prijzen!

Bij alle categorieen zijn de prijzen hetzelfde, namelijk:

- 1e prijs: €250,-

- 2e prijs €125,-

- 3e prijs €75,-

Waarom zou je meedoen? Als er niemand mee doet, blijven we met de prijzen zitten. Dat zou jammer zijn, toch?

Lees dan nu het deelnemersreglement, dan weet je hoe je je het beste kunt voorbereiden voor het nieuw te houden concours.

Ook is het handig om te weten wat het voorbeeldrepertoire is.

De juryleden zijn nog niet bekend. De namen van de jury worden bekend gemaakt in het najaar van 2017.